Laminaria I


(For english, please scroll down.)


Dette mønsteret er helt herlig! Hvis du går til knitty.com og søker på Laminaria kan du finne det på engelsk. Det er gratis og utskriftsvennlig, og designeren heter Elisabeth Freeman. Du kan velge større fonter også for økt lesbarhet mener jeg å huske.

Med fargen «Calypso» i Shetland Soft fra «Malsen og mor» som er et «nesten» Lace garn (light fingering) får man et luftig og lett sjal. Men det er utfordrende hvis «dekorstrikk» er nytt for deg. Jeg satte i gang og tok utfordringen, og til min store overraskelse og fornøyelse ble det til slutt et ferdig sjal.

Her var en del nye masker og fortolkningsmetoder som krevde ekstra påpasselighet. Dessuten er jo engelske mønster i seg selv ekstra utfordrende for oss norsktalende. Men med litt ettertanke og litt forhåndtrening med enklere mønster er dette mulig. Dette sjalet var det nok som fikk meg til å få tiltro til muligheten for å fortsette å utvikle mine strikkeferdigheter innen dekorstrikk» (hullmønster).

Det ferdige sjalet veier 151 gram og det har gått med 768 meter garn.


This pattern is just lovely! With the colour “Calypso” i «Shetland Soft», and my low-experience in lace-knitting it was challenging. Being Norwegian, gaining knowledge of lace-knitting written in English, was really exciting.

This really has triggered my interest in knitting both lace and shawls. The finished shawl weight exactly 151 grams and makes 840 yards/ 768 meters.

* * * * * * *

Laminaria I

Started December 15, 2010
Completed December 26, 2010


Posted on desember 26, 2010, in Laminaria, Pattern from USA, Shawl, Shetland Soft, Yarn from Shetland. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar